Преземете ја апликацијата S-Banka

Новата подобрена верзија на S-Banka овозможува:

 • Бесплатна ОНЛАЈН регистрација БЕЗ посета на експозитура – превземете ја апликацијата S-Banka од Google Play или Apple Store и веднаш направете ОНЛАЈН регистрација. БЕСПЛАТНО ОНЛАЈН аплицирањето овозможува БЕСПЛАТНО користење на апликацијата со можност за:
  • ИНФО пристап до Вашите сметки, кредити, картички, депозити, локатор на банкомати и трговци
  • Известувања за направени трансакции – нотификации за приливи/одливи од трансакциската сметка, како и за трансакциите направени со картичка
 • Интеграција на S Token во апликацијата S-Banka
  • Со цел подобрување на корисничкото искуство, а во насока клиентите да користат една апликација, апликацијата S Token се интегрираше во постоечката S-Banka.
  • Функционалностите на S Token се целосно мигрирани во апликацијата S-Banka од каде корисниците ќе можат да ги користат во иднина. Дополнително, овозможена е најава на netbanking со push нотификација, како и плаќање на налози со push нотификација.
 • За користење на апликацијата со сите кориснички привилегии: плаќања, креирање шаблони за инстант плаќања, менаџирање на дневниот лимит на платежните картички, како и пристап до многу други поволности, потребно е да посетите некоја од експозитурите на Банката лично и да аплицирате за оваа услуга.

Преземете и активирајте ја апликацијата преку следните линкови:

Како да станам корисник на S-Bankа?

2

Бесплатна ОНЛАЈН регистрација БЕЗ посета на експозитура за инфо пристап. За целосен пристап посетете некоја од нашите експозитури.

3

Активирајте ја апликацијата и започнете со користење. Со среќа!

Предности од користењето на S-Bankа

Биометрија

Најава во апликација и авторизација на налози преку Fingerprint/Face ID/ Touch ID функциите на Вашиот мобилен уред.

Плати на пријател

брзо и едноставно префрлување на средства на Вашиот пријател со сметка во Шпаркасе Банка, само со избор на неговиот контакт во телефонскиот именик.

Подели сметка

лесно делење на вкупниот износ за плаќање со Вашите пријатели , со сметки во Шпаркасе Банка, само со избор на нивните контакти од телефонскиот именик.

Достапност

Плаќање преку паметен уред од дома, канцеларија или во движење и користење на апликацијата од повеќе уреди одеднаш.

Заштеда

Заштеда на време, достапно 24 часа на ден независно од работното време на експозитурите и пониски трошоци за плаќање налози.

Контрола

Брзо и едноставно лично управување со средствата во кое било време и од кое било место.

Трошоци и надоместоци

Активација, месечно одржување и реализација на налози преку мобилно банкарство

Надоместоци

Еднократен надомест за активирање на мобилно банкарство

150 МКД

Месечен надоместок за користење на услугата мобилно банкарство

80 МКД

Безготовински плаќања преку интерен клиринг

7 МКД

Безготовински плаќања преку КИБС

15 МКД

Безготовински плаќања преку МИПС

130 МКД

Безготовински плаќања за кредит, кредитна картичка и режиски трошоци

0 МКД

S-Bankа ви ги нуди следниве можности:

 • Најава во апликација и авторизација на налози преку Fingerprint/Face ID/ Touch ID функциите на Вашиот мобилен уред.
 • Плати на пријател брзо и едноставно префрлување на средства на вашиот пријател со сметка во Шпаркасе Банка, само со избор на неговиот контакт во телефонскиот именик
 • Подели сметка лесно делење на вкупниот износ за плаќање со Вашите пријатели со сметки во Шпаркасе Банка, само со избор на нивните контакти од телефонскиот именик
 • Интегриран S Token за најава и плаќање на веб
 • Можност за најава на веб со push нотификација
 • Увид во состојбата на сите денарски и девизни сметки, кредитни картички, депозити и штедни влогови, кредити и други производи во Банката
 • Едноставен начин на плаќање режиски трошоци, интерни трансакции и трансфер на средства кон сите физички и правни лица
 • Можност за плаќање од денарски трансакциски сметки каде корисникот на S-Banka е овластено лице и/ или законски застапник
 • Можност за повторно креирање на налог од претходни плаќања, во случај да не сте го зачувале примерокот
 • Можност за експорт во PDF на налози и промет во период од сметка
 • Можност за менувачница (конверзија на средства од една во друга валута)
 • Креирање на сопствени примероци за плаќања кои што најчесто ги реализирате
 • Лоцирање на најблиските банкомати и експозитури
 • Курсна листа и калкулатор за кредити и за депозити
 • Pop-up нотификации за сите нови функционалности и унапредувања на решенијата на Банката, во функција на клиентите

* Банката во ниту еден момент нема пристап до биометриските податоци сместени на Вашиот уред

Мобилното банкарство на Шпаркасе Банка е апликација наменета за паметен телефон и/или таблет која може да ја инсталирате од кое било место со пристап до интернет со што на лесен и едноставен начин ќе имате 24-часовен пристап до сите производи и услуги наменети за физички лица и правни лица од Шпаркасе Банка.

Документи и често поставувани прашања