• 2016 18 Јануари
  Соопштенија СТИПЕНДИЈА „BEST OF SOUTH EAST“

СТИПЕНДИЈА „BEST OF SOUTH EAST“

Прошири ги видиците,помести ги границите! Биди најдобар на Југоистокот!

Ако сакаш...

 • да го надградиш знаењето кое си го стекнал/а на додипломските односно постдипломските студии по право или економија;
 • да стекнеш искуство во меѓународното студирање на еден од најстарите австриски универзитети;
 • да ги комбинираш студиите со пракса или обука во една од најмодерните банкарски институции во покраината Штаерска;
 • да се развиваш и учиш во меѓукултурално опкружување, во еден од најголемите студентски центри во Австрија, за време на едногодишен престој.

Ако притоа не сакаш да се заморуваш со организација, логистика и трошоци, пријави се на програмата што вклучува:

 • обезбедено сместување во еден од студентските домови во Грац (еднокреветна соба);
 • месечен џепарлак во износ од 420 €;
 • ослободување од плаќање на школарина на Универзитетот во Грац;
 • регистрација во Универзитетот во Грац;
 • интензивен курс по германски јазик во универзитетскиот јазичен центар „Treffpunkt Sprachen“;
 • разни социјални и културни случувања во текот на цела година.

Дали се препозна себеси во горенаведеното? Повеќе за програмата и процесот за пријавување дознај на: http://bit.ly/bestofsoutheast.