• 2017 25 Август
    Соопштенија ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРАБОТЕН ДЕН

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРАБОТЕН ДЕН

Почитувани,

Согласно информација од Министерството за труд и социјална политика и согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 28 август 2017 година (понеделник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

Шпаркасе Банка нема да работи на 28 август 2017 година (понеделник),

Прв работен ден по празникот е вторник 29.08.2017 година.

Шпаркасе Банка Македонија им го честита празникот на сите од православната вероисповед.

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје