facebook
you-tube
Барај
Микро кредит

ПОЗАДИ МОЈАТА ВИЗИЈА СТОИ МОЈАТА БАНКА.  

За остварување на Вашите соништа и планови за развојот на Вашиот бизнис, потребни Ви се финансиски средства. Наша обврска е да Ви ги понудиме најдобрите финансиски решенија за реализација на сето она што ќе го замислите.

Шпаркасе Банка Ви нуди кредит за микро претпријатија - наменски инвестициски кредит за купување и изградба на деловен простор, опрема и рефинансирање на предходни вложувања.

Каматна стапка:

  • 7,75% за денарски кредит (променлива каматна стапка);
  • 6,75% за девизен кредит  (променлива каматна стапка).

Максимален рок:

  • до 120 месеци за купување и изградба на деловен простор и рефинансирање на претходни вложувања;
  • до  84 месеци за купување опрема и рефинансирање на предходни вложувања.

Поволности плус за нови клиенти на Банката:

  • Без провизија при рефинансирање на кредити од други банки со износ поголем од 1.500.000 МКД / 25.000 ЕУР;
  • Бесплатна членарина за три ВИЗА бизнис картички за првата година.

Официјални годишни приходи на фирмата

3.000.000 – 10.000.000 МКД

10.000.000 – 30.000.000 МКД

Електронско банкарство

3 месеци без надоместок

6 месеци без надоместок

Трансакциска сметка

3 месеци без надоместок

6 месеци без надоместок

ПОС терминал

0,1% пониска провизија од редовната

0,2% пониска провизија од редовна

Провизија за одобрување на кредит

0,5%  пониска провизија од редовната

50% пониска провизија од редовната

 

Преференцијални услови за примателите за плата:

  • 50% помала провизија при исплата на кредит;
  • Без провизија при исплата на дозволено пречекорување на трансакциска сметка;
  • Користење на услугата Електронско банкарство без надоместок во првите 6 месеци;
  • Бесплатна дебитна картичка VISA Electron за првата година .
a
Copyright Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје