FIT 3.0 - Брз интергрупациски трансфер

Со вашата сметка во „Шпаркасе Банка" може да вршите пренос во другите партнер Банки во Централна и Источна Европа со валута на плаќање Д+0.

Вашите бенефиции

  • Истиот ден средствата се на сметката на вашиот бизнис партнер;
  • Без провизија за “експресен” трансфер;
  • Без лимит-можете да вршите трансфер на било кој износ;
  • За трансфери во странски валути кои не се конвертибилни - видете ја табелата подолу.

Електронските налози од 8 до 14 часот ќе се трансферираат во рок од еден час.

За исклучоци, видете ја табелата на Партнер Банки.

Трансферите со хартиени налози ќе се трансферираат следниот работен ден.

Трошоци

Не се плаќаат трошоци за „експресниот” трансфер.

Partner Bank

CountryName of the bankSWIFT BIC CodeCurrencies
Austria Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG GIBAATWW Сите валути без конверзија
Erste Group Bank AG GIBAATWG Сите валути без конверзија
Allgemeine Sparkasse Oberösterreich Bankaktiengesellschaft ASPKAT2LXXX Сите валути без конверзија
Bankhaus Krentschker KRECAT2G Сите валути без конверзија
Kärntner Sparkasse Aktiengesellschaft KSPKAT2K Сите валути без конверзија
Lienzer Sparkasse AG LISPAT21XXX Сите валути без конверзија
Salzburger Sparkasse Bank Aktiengesellschaft SBGSAT2S Сите валути без конверзија
Sparkasse der Stadt Amstetten AG SPAMAT21XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Baden SPBDAT21XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Eferding-Peuerbach-Waizenkirchen SPPBAT21034 Сите валути без конверзија
Sparkasse Hainburg-Bruck-Neusiedl Aktiengesellschaft SPHBAT21 Сите валути без конверзија
Sparkasse Korneuburg AG SSKOAT21XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Kufstein, Tiroler Sparkasse von 1877 SPKUAT22XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Langenlois SPLSAT21XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Neunkirchen SPNGAT21XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Pottenstein NÖ SPPOAT21XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Pregarten-Unterweissenbach AG SPPRAT21XXX Сите валути без конверзија
Sparkasse Ried im Innkreis-Haag am Hausruck SPRHAT21XXX Сие валути без конверзија
Sparkasse der Stadt Kitzbühel SPKIAT2KXXX Сите валути без конверзија
Steiermärkische Bank und Sparkassen Aktiengesellschaft STSPAT2G Сите валути без конверзија
Tiroler Sparkasse Bankaktiengesellschaft Innsbruck SPIHAT22 Сите валути без конверзија
Waldviertler Sparkasse Bank AG SPZWAT21XXX Сите валути без конверзија
Zweite Wiener Vereinsparkasse GIBAAT21 Сите валути без конверзија
Sparkasse Poysdorf AG* SPPDAT21XXX

Сите валути без конверзија

Нови учесници од 01.05.2023

Kremser Bank und Sparkassen AG* SPKDAT21XXX

Сите валути без провизија

Нови учесници од 01.05.2023

Sparkasse Herzogenburg - Neulengbach Bank AG* SPHEAT21XXX

Сите валути без провизија

Нови учесници од 01.05.2023

Bosnia and Herzegovina Sparkasse Bank d.d. BiH (3) ABSBBA22 EUR (без конверзија)
Czech Republic Česká spořitelna (4) GIBACZPX EUR (со и без конверзија), CZK (само со SLSP)
Croatia Erste Bank Croatia
Erste&Steiermärkische Bank d.d. (3)
ESBCHR22 EUR (со и без конверзија), HRK
Hungary Erste Bank Hungary Zrt. GIBAHUHB EUR (без конверзија)
Macedonia Sparkasse Bank a.d.Skopje (3) INSBMK22 EUR (со и без конверзија)
Moldova Banca Comercială Română Chişinău RNCBMD2X EUR (без конверзија)
Montenegro Erste bank AD Podgorica (1) (3) OPPOMEPG EUR (со и без конверзија)
Romania Banca Comercială Română RNCBROBU EUR (со и без конверзија)
Serbia Erste Bank a.d. Novi Sad (2) GIBARS22 EUR (со и без конверзија)
Slovakia Slovenská sporiteľňa, a. s (2) (4) GIBASKBX EUR (со и без конверзија), CZK (само со CSAS)
Slovenia Banka Sparkasse d.d.(2) KSPKSI22 EUR, USD, HRK (без конверзија)
  1. FIT 3.0 плаќањата во оваа Банка во момент се достапни само за корпоративните клиенти.
  2. FIT 3.0 Плаќањата кон/од оваа Банка, се гарантирани само за валута на истиот ден.
  3. FIT 3.0 Плаќањата кон/од оваа Банка се извршуваат во рок од 3 часа.

Сакате да отворите сметка онлајн?

 

Одберете платежна сметка според Вашите потреби.

 

 

Ви требаат повеќе информации?

 

Поставете прашање или договорете состанок.