Станбен кредит во соработка со НАСТЕЛ

  • атрактивна фиксна каматна стапка во висина од 2,80 % за првите три години
  • без провизија за одобрување на кредитот
  • бесплатна полиса за осигурување на домот во првите 2 години

Основни карактеристики

Фиксна камата за првите ТРИ години

2,80 %

Рок на отплата

до 30 години

Провизија за одобрување

0 % промотивно

Каматна стапка

Фиксна
 

за првите 3 години

2,80 % за првите 3 години

Променлива
(врзана за 6м. Еурибор)

по истекот на фиксниот период

почнувајќи од 6,15% во зависност од интерниот рејтинг на клиентот

Префрлување на платата во „Шпаркасе Банка АД Скопје"!

Лицата кои не ја примаат платата во „Шпаркасе Банка АД Скопје", а сакаат да аплицираат за овој производ мора да достават изјава дека платата ќе ја префрлат преку Банката во рок од 45 дена од датумот на склучување на договорот за кредит.

Намена на кредитот

Наменски кредит за купување на станбен простор што го гради инвеститорот НАСТЕЛ.

Искористете ја оваа шанса за да влезете во вашиот нов стан од понудата на Настел во новиот комплекс Настел Тафталиџе. Комплексот содржи луксузни деловни простории и станови од 40m2 до 140m2 и се гради по врвни европски стандарди, со главен акцент на квалитетот на материјалите, изведбата и енергетската ефикасност за да обезбеди услови за удобно домување.

Обезбедување за кредитот

  • Минимално сопствено учество почнувајќи од 15 %
  • Хипотека на недвижен имот
  • Винкулирана полиса за осигурување на имотот во корист на Банката

Трошоци

Административен трошок

1.100 МКД еднократен трошок за аплицирање

Надомест за обработка

2.000 МКД еднократен трошок за одобрување на станбен кредит

Како да го реализирате кредитот?

Документација за станбени кредити

Аплицирајте за кредит oнлајн?

 

Едноставно и брзо до потребните средства.

 

 

Ви требаат повеќе информации?

 

Поставете прашање или договорете состанок