Шпаркасе Банка АД Скопје, креираше новa понуда за сите нови приматели на плата, односно за клиентите кои одсега а се до 31.12.2023 год, ќе се одлучат својата плата да ја префрлат во Шпаркасе Банка. Истите ќе можат да уживаат во уникатната поволност за потрошувачки, хипотекарен и станбен кредит со фиксна каматна стапка за првите 10 години.