Mastercard Gold

Картичка со која сте прифатени секаде во светот.

Идеална за патувања и шопинг во омилените продавници

Mastercard Standard кредитната картичка е прифатена на преку 40 милиони продажни места во светот. Распространетата прифатеност на картичката ви нуди гаранција дека секојдневните трошоци можете едноставно да ги платите со оваа картичка.

Прифатеност во земјата, странство и на интернет

Mastercard картичките на Шпаркасе Банка се прифатени на преку 40 милиони продажни места кои содржат ознака за прифаќање на Mastercard картички. Сите Mastercard картички се прифатени на интернет и тоа кај сите трговци кои содржат ознака за прифаќање на платежни картички од брендот – Mastercard.

Каматна стапка за сите нови апликанти

Каматна стапка во моментов: 10,25% годишна променлива каматна стапка која се утврдува како референтна каматна стапка на НБРМ за денарски депозити без валутна клаузула + 8,00 процентни поени маржа на годишно ниво, но не пониска од 10,25%.

Износ на револвинг лимит на кредитна картичка

Максималниот износ на револвинг лимит изнесува до 4 плати (лимитот се одредува согласно интерните процедури на Банката). Минималниот износ на месечна отплата изнесува 5 % од искористениот лимит на кредитната картичка.

Минимален износ за Mastercard Gold кредитна картичка: 100 000 МКД.

Максимален износ за Mastercard Gold кредитна картичка: 500 000 МКД.

Дополнителни поволности за кредитни картички

Подигнувајте готовина без провизија од АТМ

Дознајте повеќе

Плаќање на рати без камата

Дознајте повеќе

Иновативни банкомати

Дознајте повеќе

Извод на e-mail

Дознајте повеќе

Надоместоци и услови

Трошок за аплицирање

150 МКД

Годишна членарина

0 МКД

Аплицирајте за Mastercard Gold кредитна картичка oнлајн!

Доколку оваа кредитна картичка ги задоволува вашите потреби не чекајте воопшто и веднаш искористете ја можноста да аплицирате онлајн.

 

Дознајте повеќе за платежни картички:

Извод на e-mail

Добивајте го Вашиот извод преку on-line пошта секој месец.

Викенд без провизии!

Секој последен викенд во месецот.

СМС известување

Добивајте СМС пораки за сите промени на Вашата трансакциска сметка и платежна картичка.