Денарска сметка

Едноставно управувајте со вашите средства. Приливи и исплати од платежна сметка.

Денарската платежна сметка има едноставна примена - за приливи и располагање со парични средства. Со денарската сметка од Шпаркасе" имате можност да направите комбинација на денарска сметка и дополнителни услуги што одговараат на вашите потреби. Дополнително, преку широката мрежа на експозитури и 95 банкомати во Македонија вашите денарски средства секогаш ви се достапни.

Надоместоци за денарска платежна сметка

Отворање на сметка

без надомест

Одржување на сметка

32 МКД Доколку сметката е активна и има салдо, независно од салдото доколку во тековниот месец има промени (движење на сметката) или сметката е поврзана со активен производ (освен орочен депозит.

Денарската платежна сметка можете да ја поврзете со:

Електронско банкарство

Вашата банка во секој момент и на секое место

Дебитна картичка

Плаќајте едноставно и сигурно во земјата и во странство

Дозволено пречекорување

Искористете ги паричните средства од „дозволен минус"

Трајни налози

Плаќајте сметки преку траен налог

Дознајте повеќе за алтернативните услуги:

Носете ја банката секаде со вас.

Без разлика дали реализирате плаќања од својот компјутер или од дома, а можеби сакате да плаќате во движење, нашата понуда на алтернативни услуги е приспособена на вашите потреби.

Во секој момент може да ја погледнете состојбата на вашите сметки, кредитни картички и кредити, а воедно, брзо и едноставно да реализирате плаќање сметки и на налози кон физички и кон правни лица.

Дебитни картички од „Шпаркасе"

За посебни пригоди, опуштени патувања, феноменален шопинг или во ситуации кога немате готовина со вас - користете ги дебитните картички од  „Шпаркасе Банка", кои ви ги нудат следниве поволности:

  • повлекување готовина во Македонија и секаде каде што е застапена групацијата
  • Можност за онлајн-аплицирање

Дозволено пречекорување

Аплицирајте за дозволено пречекорување веднаш по приемот на првата плата на сметка во „Шпаркасе Банка АД Скопје" и користете ги поволностите што ви ги нуди услугата  „дозволен минус".

Комбинирајте го дозволеното пречекорување со дебитна картичка и електронско/мобилно банкарство и уживајте во предностите.

Траен налог

Склучете договор за траен налог и овластете ја банката да ги подмирува сите трошоци во ваше име и за ваша сметка.

Сакате да отворите сметка онлајн?

 

Одберете платежна сметка според вашите потреби.

 

 

Ви требаат повеќе информации?

 

Поставете прашање или договорете состанок.