Western Union

Услуга за брз трансфер на пари

Western Union - услуга за брз трансфер на пари - систем кој овозможува брзо прифаќање и испраќање пари во целиот свет на многу брз и едноставен начин.

Брзиот раст на глобалната економија бара брз трансфер на пари без постоечки ограничувања.

Секој приватен поединец кој има потреба да испраќа или прима пари во готовина може да го користи трансферот на пари од Westernd Union. За вашите деца кои се школуваат во странство, за сите што патуваат или ако сакате да испратите финансиски средства на најблиските, можете да го направите тоа за неколку минути на едноставен и безбеден начин:

Листа на експозитури кои ја нудат услугата Western Union

Испраќање пари:

 • со пополнетиот формулар ќе добиете потврда со контролен број;
 • забележете го приемникот за преносот и му кажете на контролниот број и износот што го испративте;
 • месечниот лимит за испраќање пари е до 2.500,00 евра.

Примање пари:

 • Испраќачот треба да го забележи примачот кога парите се праќаат преку агентот на Western Union Transfer Money и за кој износ;
 • Во некои од филијалите на Шпаркасе Банка АД Скопје можете да го пополните формуларот за повлекување;
 • По проверката на контролниот број и вашите лични податоци, парите ќе бидат платени;
 • Дневни лимити за примање на пари е 5.000,00 евра;
 • Примачот не плаќа такси за добиените пари.

За испраќање или примање пари е потребен валиден документ за идентификација - лична карта или пасош. Трансакциите се вршат само во две валути евра и американски долари. Надоместокот за испраќање пари се плаќа во денари.

Доколку парите се повлечат од кое било друго место, надвор од наведените локации на Банката, Шпаркасе Банка АД Скопје не носи никаква одговорност ниту добива никаква жалба за тој трансфер.

Главни карактеристики и придобивки од трансферот на пари од страна на Western Union се:

 • Безбедност

Секој трансфер може да се следи со користење на контролниот број за трансфер на пари, за што гарантираме дека вашите пари се подготвени за плаќање брзо и само на примачот.

 • Брзина

Парите се подготвени да бидат повлечени за неколку минути * откако ќе бидат испратени. Western Union користи напредна технологија и уникатна компјутерска мрежа насекаде во светот што овозможува исплата да се направи веднаш.

 • Достапност

Повеќе од 300.000 ** локации насекаде во светот каде што испраќачите и примачите можат да праќаат или повлекуваат пари. Не е потребно да имате банкарска сметка. Најголемиот дел од агентите се достапни за да ви служат во текот на целиот ден, преку цела недела и година.

*зависно од работното време и различните временски зони.

**само во неколку земји услугата е недостапна, каде клиентот може единствено да прима пари.

За повеќе информации, ве молиме контактирајте не на 02 15 050 или посетете не во нашите експозитури во кои е достапна услугата.

www.ufs.com.mk