• 2017 21 Ноември
    Соопштенија ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРАБОТЕН ДЕН

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРАБОТЕН ДЕН

Почитувани,

Согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07), 22 ноември 2017 година (среда), Денот на албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Република Македонија.

Експозитурите Дебар, Гостивар и Чаир нема да работат и истите продолжуваат со работа во четврток (23.11.2017).

Шпаркасе Банка Македонија вработените им го честита Денот на Албанската азбука на сите припадници на албанската заедница во Република Македонија.