• 2018 20 Август
    Известувања Известување за неработен ден- Курбан Бајрам

Почитувани,

Согласно информација од Министерството за труд и социјална политика и согласно со Законот за празниците на Република Македонија, 21 август (вторник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам е неработен ден за граѓаните од муслиманската вероисповед во Република Македонија.

Ве известуваме дека на ден 21.08.2018 година (вторник), експозитурите на Шпаркасе Банка Македонија во Тетово и Гостивар нема да работат. Експозитурите продолжуваат со работа со редовното работно време од ден 22.08.2018 година (среда).Во меѓувреме, Ви стојат на располагање алтернативните канали за извршување на секојдневните банкарски трансакции и услуги, како што се банкомат, мобилно и електронско банкарство.

Шпаркасе Банка Македонија го честита празникот Курбан Бајрам на сите граѓани од муслиманска вероисповед

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија