• 2018 5 Април
    Соопштенија ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КЛИЕНТИ - ВЕЛИГДЕН

Почитувани,

Согласно информацијата од Министерството за труд и социјална политика и согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 6 април 2018 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден и 9 април 2018 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар се неработни денови за сите граѓани на Република Македонија.

Банката нема да работи во петок, 6 април 2018 година како и во понеделник 9 април 2018 година.

Во сабота, 07 април 2018 година Банката ќе работи како вообичаено со редовен режим на работа за сабота.

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија