• 2018 7 Септември
    Известувања Известување за неработен ден - Независност на Република Македонија

Почитувани,

Согласно информацијата на Министерство за труд и социјална политика и согласно Законот за празниците на РМ, 08 септември 2018 година (сабота), Денот на независноста е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Ве известуваме дека на ден 08.09.2018 година (сабота) експозитурите на Шпаркасе Банка Македонија нема да работат. Експозитурите продолжуваат со работа со редовното работно време од ден 10.09.2018 година (понеделник). Во меѓувреме, Ви стојат на располагање алтернативните канали за извршување на секојдневните банкарски трансакции и услуги, како што се банкомат, мобилно и електронско банкарство.

Шпаркасе Банка Македонија ја честита Независноата на Републиката на сите граѓани на Република Македонија.

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија