• 2020 16 Април
    Известувања Известување за неработни денови - Велигден

Почитувани,

Согласно Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 17 април 2020 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед и 20 април 2020 година (понеделник) - Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Банката нема да работи од утре 17 април 2020 година (петок) до 20 април 2020 година (понеделник).

На граѓаните од православна вероисповед им го честитаме големиот христијански празник Велигден и им посакуваме денови поминати во добро здравје.

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија