• 2020 22 Мај
    Соопштенија Известување за неработен ден

Почитувани,

Согласно Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 24 мај (недела) е државен празник „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители.  Исто така, 24 мај (недела) е државен празник на Република Северна Македонија - Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам.

Понеделник, 25 мај е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Банката нема да работи на 25.05 2020 година (понеделник), а прв работен ден по празникот е 26.05.2020 година (вторник).

Во сабота ќе работи експозитурата во Централа, со работно време од 09 до 12 часот. 

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија