За нас

Сакаме да ви овозможиме најдобра услуга и најквалитетен производ. Вашето задоволство е нашата крајна цел.

Основни информации

Матичен број: 4558669
Трансакциска сметка: 250-0000000001-11
Даночен број: 4030993261735
SWIFT: INSBMK22

Седиште

Адреса:

ул. „Орце Николов" бр. 54, 1000 Скопје

e-mail: contact@sparkasse.mk
тел.: 00 389 2 3200 600
Интернет страница: www.sparkasse.mk
Facebook: www.facebook/SparkasseBankMakedonija

Податоци

Основање: 1992 година
Актива: 397,5 милиони евра
Сопственик: Steiermaerkische Sparkasse AG, Грац, Р. Австрија
Број на експозитури: 26
Број на банкомати: 58
Број на клиенти: 59.665
Број на вработени: 297


Податоците се однесуваат за состојбата на 31.12.2019 година.

Шпаркасе Банка Македонија е членка на следните здруженија и асоцијации: